Guidad visning:
Nyfiken på design från öst och väst

Guidad visning:
Nyfiken på design från öst och väst

Följ med på en guidad visning av utställningarna Beauty and the unexpected och Akira Minagawa!

Varannan fredag erbjuder vi en möjlighet att följa med på en visning som kombinerar två tillfälliga utställningar med samtida konsthantverk och design, från USA i väst till Japan i Öst. På plan 4 möter vi verk av 79 olika amerikanska konsthantverkare och konstnärer i utställningen Beauty and the Unexpected. Här visas verk skapade från 1950-talet fram till idag i en mångfacetterad utställning med allt från smyckekonst till möbler, väggdekorationer och textilier.

På plan 6 är uttrycket mer samlat. Här visas utställningen Design = Memory som presenterar en av nutidens mest framstående japanska formgivarna Akira Minagawa och hans mode- och textilmärke Minä perhonen.

Dagar och tider:
Fredagar ojämna veckor kl 15.00 - 16.00

Priser:
Ordinarie pris: 210 kronor. Entrébiljett till museets samlingar och tillfälliga utställningar ingår i priset. Innehavare av frikort, årskort samt Nationalmusei Vänner bokar en kompletterande visningsbiljett på 50 kronor.

Handling som berättigar fri entré skall kunna uppvisas i museet. Se lista under köpevillkor. Årskortsinnehavare kan förboka sin biljett här nedan och bör visa sitt årskort och legitimation vid varje besökstillfälle.

Totalt kr